Odkryj tofu!

Jest ważnym składnikiem diety wegetariańskiej i wegańskiej, choć wspaniałymi potrawami na dania z jego udziałem może się cieszyć każdy z nas. Tofu to cenny składnik zdrowej diety, z którego niezwykłych właściwości z pewnością warto skorzystać. Coraz ciekawsze przepisy na dania z jego udziałem sprawiają, że nasze zainteresowanie tym produktem zwiększa się, rośnie tez nasza wiedza na temat jego wartości odżywczej. Dlaczego nie tylko weganie i wegetarianie powinni sięgać po tofu? Czy zdrowa dieta z takim dodatkiem każdemu z nas przynieść może wiele korzyści? Tofu jest przede wszystkim cenionym źródłem roślinnego białka, stąd też jego ogromna popularność w kuchni wegetariańskiej. Nie brak w nim również witamin i ważnych minerałów, dzięki którym nasz organizm może sprawniej funkcjonować. Tofu zadziwia ciekawym smakiem, a przepisy dostępne na portalach poświęconych zdrowej diecie pozwolą każdemu z nas wyczarować wiele oryginalnych przysmaków z jego udziałem. Tofucznica z tofu (które zastępuje tutaj jajka) i duszonymi jarzynami, wegańskie kotlety – oto wybrane propozycje, z których skorzystać może każdy z nas.